Når politiske symbolsaker rammer ekte mennesker

Leste nettopp denne. Må kanskje advare om bilde og tekst som får det til å kverne i magen, og tårene til å presse seg fram.

Uansett; Det er historier som dette som gjør at reservasjonsretten betyr mye, selv om kun et lite mindretall av leger vil benytte seg av den. Og det er dette som er problemet med slike symbolsaker. For politikerne er det en sak det kan forhandles om, noe som kan fronte verdier og ideologier, og noe som går raskt, og er lite kostbart å endre. Ved regjeringsskifte ser vi slike symbolsaker ganske raskt. Her er vi! (I dette tilfellet: Her er Krf!). I tillegg er det viktig å rive ned forrige regjerings symbolsaker. Ikke det at det betyr like mye, men den latterliggjorte skolefruktordningen er vedtatt borte fra skolestart i august.

Jeg skal ærlig innrømme at før jeg begynte å jobbe i ungdomsskolen, så syntes jeg selv det var en litt tullete ting å bruke penger på for kommunene. Nå har jeg sett hvordan noen elever titter fram for å se om det ligger en frukt til overs, som de kan ta i tillegg til den de nettopp spiste, for det er det første de spiser i dag, og det hadde vært godt med en til. Elevene synes det betyr mye med den gratis frukten på skolen! Og det betyr faktisk ganske mye for kvinner i en allerede vond situasjon å bli møtt med et nei fra sin lege. Skjønner politikerne det når de sitter med sine forhandlinger?

Vi kan heldigvis trøste oss med at ved neste regjeringsskifte vil den første symbolsaken kun føre til at en håndfull vonbrotne fastleger må ta valget om de skal gå tilbake til å handle mot sin overbevisning, eller bite i det sure eplet og slutte å praktisere som fastleger.

2 tanker på “Når politiske symbolsaker rammer ekte mennesker

  1. Dette er så altfor sant. Det er skremmende hvordan «vanlige» folk rammes av dette politiske spillet. Det er for eksempel noe å tenke på at KrF vel fikk noe slikt som 8-10 % oppslutning ved valget. «Folk flest» vil altså ikke ha KrF-politikk. MEN, med systemet vi har i Norge, fikk likevel KrF makt til å gjøre denne endringen som faktisk får betydning for jenter i en allerede sårbar situasjon. Det verste er vel etter min mening at Høyre går med på det, og at de stadig prøver å forsvare det de selv tidligere var sterke motstandere av.

    Hah, er ikke så lett for en «hoppbypolitiker» å holde det inne når noen skriver om noe så viktig som at politiske symbolsaker faktisk rammer «ekte» folk.

    • Ja, det er skremmende hvor mye politisk spill som foregår for å vise makt. Er jo egentlig ikke slik at man kan få til de helt store endringene her, heldigvis, men utrolig synd når det som skal være småsaker for å fremme verdiene til et filleparti faktisk kan komme til å påvirke mennesker på en negativ måte. Skal ble spennede å se om det kommer noe ut av SV og AP sitt krav om kartlegging av reservasjonslegene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s