God Jul!

Hørte på radioen en dag at de snakket om provoserende julemat. For meg er stort sett all tradisjonell julemat litt provoserende. Vi bor i verdens rikeste land, og i vår største høytid serveres ribbein av svin eller sau, med litt fett på. Vi burde spise stuter massert av kyndige hender, og foret opp på frukt og nøtter, eller en vaktel i en kylling i en and i en kalkun – alle utbeinet selvsagt. Men akk. Bein med fett og moste eller konserverte grønnsaker.

I morgen spiser jeg et utsøkt stykke indrefilet av jærstut, med litt ristede kastanjer, en frisk salat og potetchips (tradisjonen tro er det ikke komfyrplass til annet tilbehør). Det hele toppes med en egenkomponert (min fars) fløtesaus. Jeg gleder meg masse, og det er ikke jeg som er sær. Det er dere! God jul, og vokt dere for gallestein!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s